Hoe kunt u het beste schoonmaken nadat uw wc overstroomd is. 

Wanneer uw riolering / wc overstroomd is, kan het een vreselijke puinhoop zijn  en is het tijd voor u om schoon te maken. wc overstroomdHet afvalwater dat in uw woning is gestroomd kan schadelijke bacteriën bevatten. Het is een puinhoop die direct aangepakt moeten worden. Hoe langer u het afvalwater laat zitten, hoe meer risico u neemt met uw gezondheid en de gezondheid van uw gezin. Vaak weten men niet hoe er schoon gemaakt dient te worden nadat uw riolering / wc overstroomd is. Deze tips kunnen helpen om te voorkomen dat er eventuele problemen ontstaan.

WC overstroomd, gebruik beschermende producten

Trek beschermende producten aan voor het reinigen van de riolering. Dit omvat onder meer rubber handschoenen, rubberen laarzen en een gelaatsmasker. Het is belangrijk voor het beschermen van uw lichaam als er een toevallige plons van afvalwater over u heen komt.

Zorg ervoor dat alle leidingen uitgeschakeld zijn als de riolering / wc overstroomd is in uw huis. Dit is inclusief gas en elektriciteit. Apparatuur en stopcontacten kunnen worden aangetast door het water uit het riool.

Verwijder eventueel het stilstaande water met een pomp. Zodra het water verdwenen is, kunt u beginnen met sorteren van items in twee stapels – bewaren en weggooien. Uw “bewaren” stapel is voor items die kunnen worden gereinigd en opnieuw worden gebruikt. De “weggooien” stapel is voor items die bij de vuilnis gaan, zoals tapijt en speelgoed.

Zodra het betrokken gebied vrij is van sanitair afval en vuil, gebruik dan vers water en spuit de ruimte weer schoon te spuiten. Vervolg daarna met de hand schrobben van vloeren en wanden met zeepsop. Zorg ervoor dat u spoelt per gebied na het schrobben. Het is het gemakkelijkste om te werken vanuit één punt tegelijk, reinig het oppervlak grondig voordat u naar een ander gebied gaat.

Schoonmaken van de overstroomde wc met bleekwater

Nadat u het gehele gebied heeft geschrobd en gedweild, gebruik dan een water met een bleekwater oplossing voor het doden van de resterende bacteriën. Ongeveer de helft van een kopje bleekwater per vier liter water.

Als u werkt met een professionele loodgieter om het probleem en de oplossing te implementeren, vraag dan advies over het opruimen. Hij kan u met middelen komen om schoon te maken en kan u voorzien van professionele middelen om het werk gemakkelijker te maken. Omdat ze dit soort problemen de hele tijd tegen komen, gebruik hun kennis om het opschonen te verkorten.

Reinig uw lichaam nadat u het proces hebt voltooid. Gebruik een antibacteriële zeep en het is verstandig om bijzondere aandacht te besteden aan uw nagels. 

Loodgieter Rotterdam

Loodgieter Rotterdam is een full-service sanitair installateur en loodgieter voor de regio Rotterdam. Wij zijn gediplomeerd en onze technici zijn professioneel opgeleid in de reparatie en installatie van alle sanitaire systemen en installaties. Bel ons vandaag nog op 010-3073166 als uw wc overstroomd is.