Overbelasting van de riolering

Rotterdam is al jaren een stad in opkomst. De aanwezigheid van de Erasmus universiteit, de havens en de bolwerken van vele grote bedrijven dragen bij aan de aantrekkingskracht van deze stad. Dat heeft tot gevolg dat Rotterdam flink aan het groeien is en dat er veel huizen bijgebouwd worden. Wat mensen zich vaak niet realiseren en wat ook aan de oppervlakte niet zichtbaar is, is dat de riolering voor al deze nieuwe woning ook moet worden aangelegd en onderhouden. Dat kan dan ook tot gevolg hebben dat de riolering van de stad bijvoorbeeld bij noodweer teveel water te verwerken krijgt en dat kan tot overstromingen en verstoppingen leiden. Een verstopping in je wc is wel het laatste dat je kunt gebruiken omdat alle viezigheid dan terug naar boven kan komen en een vieze rioollucht met zich mee kan brengen.

Wc verstopping Rotterdam

Een wc moet vooral hygienisch zijn. Goed schoonmaken, en voor veel mannen goed mikken, is dan ook een vanzelfsprekendheid. Hoe goed je een toilet echter ook schoonmaakt, de kans op een verstopping van de wc kan altijd voorkomen doses of synthroid. Door veelvuldig gebruik kan er viezigheid blijven plakken in de leidingen en dit kan zich opbouwen totdat het water er niet of niet goed meer doorheen kan stromen. Vanwege de unieke vorm van de afvoer, de zogenoemde zwanenhals, is het schoon houden van de leidingen dan ook een uitdagend klusje. Bij een verstopping kun je ervoor kiezen om dit door een rioolservice uit Rotterdam te laten verhelpen maar er zijn ook manieren om je wc zelf te ontstoppen.

Huis- tuin en keukenmiddeltjes

Een wc kan om verschillende redenen verstopt raken. Allereerst kan dit, zoals gezegd, gebeuren door langdurig gebruik van het toilet, maar het kan ook voorkomen dat er simpelweg iets in is gevallen dat te groot is om door te spoelen. Dit hoeft niet altijd viezigheid te zijn, het kan ook een stuk speelgoed van een kind zijn of een te grote prop toiletpapier. Om daar nu meteen een loodgieter voor te bellen is misschien een wat voorbarige en dure oplossing. Een paar goede, rubber handschoenen kunnen er al voor zorgen dat je veel verstoppingen zelf kunt verhelpen, hoewel het natuurlijk niet het meest frisse klusje is. Zit je liever niet met je handen in de pot dan kun je altijd nog vertrouwen op de plopper. Dit is een stok voorzien van een zuignap die je op de opening van de afvoer kunt plaatsen en zo kun je de leiding vacuüm trekken waardoor de verstopping vaak losschiet. Het advies hierbij is om het rubberen uiteinde even onder de warme kraan te houden zodat de zuignap soepeler wordt en beter aansluit op de mond van de afvoer.

Professionele hulp

Mochten de bovenstaande middelen niet het gewenste effect hebben dan is het tijd om contact op te nemen met een goede loodgieter of rioolservice. Voor een goede loodgieter betaal je in Rotterdam tussen de €90 en de €150 en dan kun je ervan verzekerd zijn dat de verstopping van je wc in korte tijd wordt verholpen.