Lekkage Rotterdam

Lekkages kunnen voorkomen bij perioden met langdurige regenval. Helaas is dit Rotterdam en de rest van Nederland een nogal veelvoorkomend fenomeen en een lekkage kan behoorlijk wat schade aan je woning toebrengen. In Rotterdam zijn diverse loodgietersbedrijven die je bij een lekkage snel en kundig kunnen helpen. Rotterdam is een stad in opkomst en dat vraagt om veel nieuwe woningen in de stad. Huizen die echter wat ouder zijn kunnen beschadigingen oplopen aan het dak, een dakkapel of de leidingen in de muren. Wanneer de dakbedekking niet langer waterdicht is kun je wellicht het beste een loodgieter inschakelen. Veel loodgieters in Rotterdam rekenen geen extra voorrijkosten en hebben vaak een 24 uur service waardoor je altijd snel en voordelig geholpen kunt worden voordat het doorgedrongen vocht meer schade aan kan richten.

Waar zit de lekkage?

Een natte plek op het plafond of op de muur of vloer is uiteraard een indicatie dat er ergens een lekkage is. Dat wil echter niet altijd zeggen dat de lekkage zich ook altijd daar bevindt waar de vochtplek zit. Vocht kan zich namelijk verplaatsen en uiteindelijk op een andere plek door de muur of het plafond komen dan waar de lekkage is ontstaan. Een loodgietersbedrijf uit Rotterdam beschikt over doelgerichte gereedschappen waarmee ze snel kunnen bepalen waar de lekkage vandaan komt om deze vervolgens te verhelpen.

Waar moet je op letten?

Een lekkage vind meestal of plaats in ruimten waar veel leidingen doorheen lopen, of waar een kamer in contact staat met de buitenomgeving zoals het dak, de buitenmuren of de kelder. Met name bij platte daken kan water blijven liggen en dit vocht kan uiteindelijk onder het dakleer komen en verder naar beneden sijpelen. Dat kan grote gevolgen hebben omdat het vocht dan in contact kan komen met het onderliggende isolatiemateriaal wat daardoor kan gaan rotten en vervangen zal moeten worden.

Lekkages binnenshuis

Bij een lekkage in je huis zelf komt dit meestal door een defect aan je verwarmingssysteem. Een CV ketel kan na verloop van tijd gaan lekken of er kan een leiding kapot gaan in je vloerverwarming of in de wateraanvoer naar de radiatoren. Deze lekkages treden veelal op bij extreme weersveranderingen zoals plotselinge vorst. Leidingen krimpen bij kou en dat kan een scheur in de leiding opleveren. Ook achterstallig onderhoud kan een reden zijn waardoor een lekkage kan optreden wanneer je de verwarming inschakelt na deze een lange tijd niet gebruikt te hebben.

Diensten loodgieters Rotterdam

Loodgieters in Rotterdam bieden diverse diensten aan die variƫren van spoedhulp bij een plotseling gesprongen leiding tot het ontstoppen van een afvoer of de aanleg van een nieuwe leiding. De meeste loodgietersbedrijven hebben goed opgeleid personeel dat vaak al jarenlange ervaring heeft. Twijfel je toch over een bedrijf, probeer dan op internet een aantal reviews te vinden waarin je de ervaring van mensen kunt lezen.