Gootsteen verstopping Rotterdam

Klinkt bekend?

Je hebt lekker gekookt en gegeten en daarna staat er flinke vaat met borden, pannen, bestek en glaswerk. Je hebt wel een vaatwasser maar het is altijd zo’n gedoe om dat ding in te ruimen. Met frisse tegenzin ga je alles eerst even afspoelen want in de vaatwasser wordt het anders niet altijd even schoon. Je gooit de etensresten in de container en de saus- en etensresten die achterblijven spoel je even af onder de kraan. Daarna ruim je de vaatwasser in, je zet hem aan en vind het tijd voor een kop koffie en een lekker avondje op de bank. Tijdens het draaien van de vaatwasser hoor je echter af en toe een borrelend geluid uit je gootsteen komen en na verloop van tijd begin je ook een lucht te ruiken die op zijn zachtst gezegd niet bepaald vriendelijk is voor de neus. Met een zucht hijs je jezelf uit de bank om de ontstopper uit het gootsteenkastje te pakken want je weet al wat er aan de hand is, je hebt een verstopping in de gootsteen. Dit is een situatieschets die veel mensen zullen herkennen. Een gootsteen kan helaas makkelijk verstoppen doordat er vieze vaat in wordt afgewassen of afgespoeld waardoor er etensresten en vettigheid in de leiding terecht kan komen. Hoe goed je ook je best doet, na verloop van tijd zal deze rommel zich in de leiding ophopen en kan het water niet goed meer doorlopen.

Verstopping verhelpen

Het ontstoppen van een gootsteen kun je vaak zelf. In de situatieschets hierboven wordt de ontstopper, of zoals hij in de volksmond ook wel wordt genoemd, de plopper of ploeper, genoemd. Dit is een van de manieren die je eenvoudig zelf kunt toepassen om een gootsteenverstopping te voorkomen. Er bestaan nog meer manieren om een verstopping te verhelpen zoals mechanische en chemische gootsteenontstoppers. Voor het ontstoppen van een gootsteen in de keuken is het wel oppassen geblazen met chemische ontstoppingsmiddelen. Deze bevatten namelijk vaak een vorm van zwavelzuur om een blokkade in de leiding op te kunnen lossen. Je kunt je voorstellen dat dit niet de meest verstandige methode is om te hanteren in een gedeelte van het huis waar veel met voedsel wordt gewerkt.

Gootsteen verstopping laten verhelpen in Rotterdam

Lukt het zelf niet om de verstopping te verhelpen of vind je het echt heel vies om dit zelf te doen, schakel dan een professional in. In Rotterdam zijn veel loodgieters en rioolservices beschikbaar die je kunnen helpen om een verstopping te verhelpen. Een verstopping moet ook snel verholpen worden omdat er anders druk in de leidingen kan worden opgebouwd met als gevolg dat de leidingen beschadigen. Veel loodgieters hebben gelukkig een 24 uur service waardoor je op ieder moment van de dag, of nacht, kunt bellen en altijd snel geholpen wordt.