Doucheverstopping Rotterdam

Rotterdam is met ruim 600.000 inwoners een van de grotere steden van Nederland. Dat is voor veel mensen prettig omdat je alles dat je nodig hebt in de buurt hebt zitten. De supermarkt, je werk, de sportschool, voor de meeste Rotterdammers is het allemaal om de hoek. Een grote stad brengt echter ook een aantal problemen met zich mee. Verstopte rioleringen en afvoeren zijn voorbeelden van dergelijke ‘grote stad problemen’. Alle 600.000 inwoners van Rotterdam willen dagelijks, of in ieder geval regelmatig onder de douche. Een gemiddelde douchebeurt kost bijna 50 liter water per persoon, dus bij zoveel mensen hebben we het al over meer dan 30 miljoen liter water. En dat is nog buiten het water dat je verbruikt voor het doorspoelen van het toilet en water dat je gebruikt om te koken. Per persoon verbruiken we in Nederland dan ook ongeveer 120 liter water per persoon per dag. In een stad als Rotterdam heb je dan al snel een dagelijks waterverbruik van zo’n 75 miljoen liter water. En al dat water moet door een rioleringssysteem worden afgevoerd. Je kunt je voorstellen dat dit problemen kan opleveren en zeker in de badkamer. Een verstopte doucheput is niet alleen vervelend omdat het water niet meer wegloopt en in je badkamer terecht komt, het kan ook een vieze putlucht veroorzaken die zich door je hele huis verspreid.

Doucheverstopping verhelpen

Het ontstoppen van een doucheputje is helaas een vies klusje. Je moet het afdekkapje van de afvoer halen zodat je bij de verstopping kunt. De meeste verstoppingen in de douche worden veroorzaakt door losse haren die in de afvoer samen gaan klitten en de doorstroom blokkeren. Meestal is het verwijderen van een haarprop voldoende om de leiding weer door te laten lopen. In sommige gevallen kun je niet goed bij de verstopping en dan kun je een chemisch ontstoppingsmiddel kopen dat je door de leiding kunt gieten om zo de verstopping op te lossen. Ook soda en warm water kunnen een simpele oplossing zijn om een verstopping te verhelpen. Let er daarbij wel op dat je warm water gebruikt en geen kokend water. Kokend water kan namelijk schade aan de leidingen veroorzaken.

Lukt het niet?

Geen probleem. Wanneer je alles al hebt geprobeerd om een verstopping zelf te verhelpen en het is niet gelukt dan kun je altijd even bellen met een van de VCA gecertificeerde loodgieters uit Rotterdam. Een goede rioolservice komt zo snel mogelijk naar je toe en heeft iedere verstopping in minder dan geen tijd voor je verholpen. Meestal worden er geen voorrijkosten gerekend en het ontstoppen van een doucheputje is een klusje dat niet meer dan een uurtje in beslag neemt.

Zo kun jij snel weer douchen en met nieuwe energie je dag starten of je ontspanningsmomentje pakken in de avond.