Welkom bij het Blog van Loodgieter Rotterdam

Hier kunt u informatie en tips vinden mbt loodgieter problemen.

Loodgieter Rotterdam gezocht?

Loodgieter Rotterdam

Rotterdam is een innovatieve stad en datzelfde geldt voor de loodgieters uit Rotterdam synthroid medication. De meeste loodgieters bieden een compleet pakket zodat je bij een probleem met een leiding of afvoer altijd bij een 1 bedrijf terecht kunt in plaats van dat je hier meerdere professionals voor moet inschakelen. De meeste klussen van een goede loodgieter kosten je tussen de €50 en de €100 en veel bedrijven rekenen allang geen extra voorrijkosten meer voor hun diensten. Daarbij zijn er loodgietersbedrijven die een 24/7 dienst aanbieden waardoor je altijd verzekerd bent van een snelle service, op welk moment van de dag dan ook. Loodgietersbedrijven zijn bovendien niet alleen bedreven in het repareren van leidingen of het verhelpen van een verstopping. Je kunt een loodgietersbedrijf ook benaderen voor de aanleg van nieuwe buizen wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe keuken of badkamer hebt gekocht. De loodgieter legt dan het leidingen netwerk aan in de vloer en de woning en kan aansluitingen monteren voor een wasmachine of voor een vaatwasser.

Wat doet een loodgieter?

Het woord loodgieter is afgeleid van het gieten van loden pijpen omdat lood waterdicht is. Een loodgieter is dan ook een expert op het gebied van waterleidingen, rioleringen, verwarmingsinstallaties en het sanitair. Dat houdt in dat een goede loodgieter zich bezig houdt met alles dat hierbij komt kijken zoals het waterdicht maken van leidingen, het verhelpen van verstoppingen en het uitvoeren van reparaties aan de leidingen. Met name verstoppingen zijn een veelvoorkomend probleem in Rotterdam gzdcthx. De leidingen en afvoeren in een woning worden vaak gebruikt en door dit gebruik neemt de kans dat er iets anders dan water in de leiding terecht komt toe. Een verstopping zit vaak vlakbij de de afvoer en is makkelijk te verhelpen. Het kan echter gebeuren dat een verstopping verder naar beneden zakt en dieper in de leiding blijft steken. Een loodgieter kan je dan helpen om deze verstopping te verwijderen. Een snelle service is hierbij gewenst aangezien een verstopping in de leiding allerlei gevolgen kan hebben. Allereerst loopt het water niet goed meer weg maar er kan zich ook druk opbouwen in de leiding met alle gevolgen van dien. Ook kan een verstopping zorgen voor een hoogst onaangename lucht in je huis.

Lekkages

Ook bij een lekkage is de loodgieter degene die je belt. Een lekkage kan ontstaan door achterstallig onderhoud bij met name oudere woningen. Afgesleten dakleer of een kier bij een slecht gemonteerde dakkapel kan zorgen voor een lekkage. Ook de verwarmingsinstallatie van je huis kan onderhevig zijn aan lekkages. De meeste verwarmingsinstallatie warmen je huis op met behulp van warm water dat door buizen wordt gepompt. Een lekkende CV ketel of een beschadigde leiding kan ervoor zorgen dat er vocht in je vloer of in de muren terecht kan komen. En waar vocht binnen kan komen kunnen zich ook schimmels en allerlei andere ongenode gasten vestigen. Een loodgieter verhelpt niet alleen de lekkage maar zal ook reparaties uitvoeren waardoor eventuele waterschade kan worden opgelost.

Gootsteen verstopping Rotterdam

Gootsteen verstopping Rotterdam

Klinkt bekend?

Je hebt lekker gekookt en gegeten en daarna staat er flinke vaat met borden, pannen, bestek en glaswerk. Je hebt wel een vaatwasser maar het is altijd zo’n gedoe om dat ding in te ruimen. Met frisse tegenzin ga je alles eerst even afspoelen want in de vaatwasser wordt het anders niet altijd even schoon. Je gooit de etensresten in de container en de saus- en etensresten die achterblijven spoel je even af onder de kraan. Daarna ruim je de vaatwasser in, je zet hem aan en vind het tijd voor een kop koffie en een lekker avondje op de bank. Tijdens het draaien van de vaatwasser hoor je echter af en toe een borrelend geluid uit je gootsteen komen en na verloop van tijd begin je ook een lucht te ruiken die op zijn zachtst gezegd niet bepaald vriendelijk is voor de neus. Met een zucht hijs je jezelf uit de bank om de ontstopper uit het gootsteenkastje te pakken want je weet al wat er aan de hand is, je hebt een verstopping in de gootsteen. Dit is een situatieschets die veel mensen zullen herkennen. Een gootsteen kan helaas makkelijk verstoppen doordat er vieze vaat in wordt afgewassen of afgespoeld waardoor er etensresten en vettigheid in de leiding terecht kan komen. Hoe goed je ook je best doet, na verloop van tijd zal deze rommel zich in de leiding ophopen en kan het water niet goed meer doorlopen.

Verstopping verhelpen

Het ontstoppen van een gootsteen kun je vaak zelf. In de situatieschets hierboven wordt de ontstopper, of zoals hij in de volksmond ook wel wordt genoemd, de plopper of ploeper, genoemd. Dit is een van de manieren die je eenvoudig zelf kunt toepassen om een gootsteenverstopping te voorkomen. Er bestaan nog meer manieren om een verstopping te verhelpen zoals mechanische en chemische gootsteenontstoppers. Voor het ontstoppen van een gootsteen in de keuken is het wel oppassen geblazen met chemische ontstoppingsmiddelen. Deze bevatten namelijk vaak een vorm van zwavelzuur om een blokkade in de leiding op te kunnen lossen. Je kunt je voorstellen dat dit niet de meest verstandige methode is om te hanteren in een gedeelte van het huis waar veel met voedsel wordt gewerkt.

Gootsteen verstopping laten verhelpen in Rotterdam

Lukt het zelf niet om de verstopping te verhelpen of vind je het echt heel vies om dit zelf te doen, schakel dan een professional in. In Rotterdam zijn veel loodgieters en rioolservices beschikbaar die je kunnen helpen om een verstopping te verhelpen. Een verstopping moet ook snel verholpen worden omdat er anders druk in de leidingen kan worden opgebouwd met als gevolg dat de leidingen beschadigen. Veel loodgieters hebben gelukkig een 24 uur service waardoor je op ieder moment van de dag, of nacht, kunt bellen en altijd snel geholpen wordt.

Doucheverstopping Rotterdam

Doucheverstopping Rotterdam

Rotterdam is met ruim 600.000 inwoners een van de grotere steden van Nederland. Dat is voor veel mensen prettig omdat je alles dat je nodig hebt in de buurt hebt zitten. De supermarkt, je werk, de sportschool, voor de meeste Rotterdammers is het allemaal om de hoek. Een grote stad brengt echter ook een aantal problemen met zich mee. Verstopte rioleringen en afvoeren zijn voorbeelden van dergelijke ‘grote stad problemen’. Alle 600.000 inwoners van Rotterdam willen dagelijks, of in ieder geval regelmatig onder de douche. Een gemiddelde douchebeurt kost bijna 50 liter water per persoon, dus bij zoveel mensen hebben we het al over meer dan 30 miljoen liter water. En dat is nog buiten het water dat je verbruikt voor het doorspoelen van het toilet en water dat je gebruikt om te koken. Per persoon verbruiken we in Nederland dan ook ongeveer 120 liter water per persoon per dag. In een stad als Rotterdam heb je dan al snel een dagelijks waterverbruik van zo’n 75 miljoen liter water. En al dat water moet door een rioleringssysteem worden afgevoerd. Je kunt je voorstellen dat dit problemen kan opleveren en zeker in de badkamer. Een verstopte doucheput is niet alleen vervelend omdat het water niet meer wegloopt en in je badkamer terecht komt, het kan ook een vieze putlucht veroorzaken die zich door je hele huis verspreid.

Doucheverstopping verhelpen

Het ontstoppen van een doucheputje is helaas een vies klusje. Je moet het afdekkapje van de afvoer halen zodat je bij de verstopping kunt. De meeste verstoppingen in de douche worden veroorzaakt door losse haren die in de afvoer samen gaan klitten en de doorstroom blokkeren. Meestal is het verwijderen van een haarprop voldoende om de leiding weer door te laten lopen. In sommige gevallen kun je niet goed bij de verstopping en dan kun je een chemisch ontstoppingsmiddel kopen dat je door de leiding kunt gieten om zo de verstopping op te lossen. Ook soda en warm water kunnen een simpele oplossing zijn om een verstopping te verhelpen. Let er daarbij wel op dat je warm water gebruikt en geen kokend water. Kokend water kan namelijk schade aan de leidingen veroorzaken.

Lukt het niet?

Geen probleem. Wanneer je alles al hebt geprobeerd om een verstopping zelf te verhelpen en het is niet gelukt dan kun je altijd even bellen met een van de VCA gecertificeerde loodgieters uit Rotterdam. Een goede rioolservice komt zo snel mogelijk naar je toe en heeft iedere verstopping in minder dan geen tijd voor je verholpen. Meestal worden er geen voorrijkosten gerekend en het ontstoppen van een doucheputje is een klusje dat niet meer dan een uurtje in beslag neemt.

Zo kun jij snel weer douchen en met nieuwe energie je dag starten of je ontspanningsmomentje pakken in de avond.

Riolering in Rotterdam overbelast

Overbelasting van de riolering

Rotterdam is al jaren een stad in opkomst. De aanwezigheid van de Erasmus universiteit, de havens en de bolwerken van vele grote bedrijven dragen bij aan de aantrekkingskracht van deze stad. Dat heeft tot gevolg dat Rotterdam flink aan het groeien is en dat er veel huizen bijgebouwd worden. Wat mensen zich vaak niet realiseren en wat ook aan de oppervlakte niet zichtbaar is, is dat de riolering voor al deze nieuwe woning ook moet worden aangelegd en onderhouden. Dat kan dan ook tot gevolg hebben dat de riolering van de stad bijvoorbeeld bij noodweer teveel water te verwerken krijgt en dat kan tot overstromingen en verstoppingen leiden. Een verstopping in je wc is wel het laatste dat je kunt gebruiken omdat alle viezigheid dan terug naar boven kan komen en een vieze rioollucht met zich mee kan brengen.

Wc verstopping Rotterdam

Een wc moet vooral hygienisch zijn. Goed schoonmaken, en voor veel mannen goed mikken, is dan ook een vanzelfsprekendheid. Hoe goed je een toilet echter ook schoonmaakt, de kans op een verstopping van de wc kan altijd voorkomen doses of synthroid. Door veelvuldig gebruik kan er viezigheid blijven plakken in de leidingen en dit kan zich opbouwen totdat het water er niet of niet goed meer doorheen kan stromen. Vanwege de unieke vorm van de afvoer, de zogenoemde zwanenhals, is het schoon houden van de leidingen dan ook een uitdagend klusje. Bij een verstopping kun je ervoor kiezen om dit door een rioolservice uit Rotterdam te laten verhelpen maar er zijn ook manieren om je wc zelf te ontstoppen.

Huis- tuin en keukenmiddeltjes

Een wc kan om verschillende redenen verstopt raken. Allereerst kan dit, zoals gezegd, gebeuren door langdurig gebruik van het toilet, maar het kan ook voorkomen dat er simpelweg iets in is gevallen dat te groot is om door te spoelen. Dit hoeft niet altijd viezigheid te zijn, het kan ook een stuk speelgoed van een kind zijn of een te grote prop toiletpapier. Om daar nu meteen een loodgieter voor te bellen is misschien een wat voorbarige en dure oplossing. Een paar goede, rubber handschoenen kunnen er al voor zorgen dat je veel verstoppingen zelf kunt verhelpen, hoewel het natuurlijk niet het meest frisse klusje is. Zit je liever niet met je handen in de pot dan kun je altijd nog vertrouwen op de plopper. Dit is een stok voorzien van een zuignap die je op de opening van de afvoer kunt plaatsen en zo kun je de leiding vacuüm trekken waardoor de verstopping vaak losschiet. Het advies hierbij is om het rubberen uiteinde even onder de warme kraan te houden zodat de zuignap soepeler wordt en beter aansluit op de mond van de afvoer.

Professionele hulp

Mochten de bovenstaande middelen niet het gewenste effect hebben dan is het tijd om contact op te nemen met een goede loodgieter of rioolservice. Voor een goede loodgieter betaal je in Rotterdam tussen de €90 en de €150 en dan kun je ervan verzekerd zijn dat de verstopping van je wc in korte tijd wordt verholpen.

Lekkage Rotterdam

Lekkage Rotterdam

Lekkages kunnen voorkomen bij perioden met langdurige regenval. Helaas is dit Rotterdam en de rest van Nederland een nogal veelvoorkomend fenomeen en een lekkage kan behoorlijk wat schade aan je woning toebrengen. In Rotterdam zijn diverse loodgietersbedrijven die je bij een lekkage snel en kundig kunnen helpen. Rotterdam is een stad in opkomst en dat vraagt om veel nieuwe woningen in de stad. Huizen die echter wat ouder zijn kunnen beschadigingen oplopen aan het dak, een dakkapel of de leidingen in de muren. Wanneer de dakbedekking niet langer waterdicht is kun je wellicht het beste een loodgieter inschakelen. Veel loodgieters in Rotterdam rekenen geen extra voorrijkosten en hebben vaak een 24 uur service waardoor je altijd snel en voordelig geholpen kunt worden voordat het doorgedrongen vocht meer schade aan kan richten.

Waar zit de lekkage?

Een natte plek op het plafond of op de muur of vloer is uiteraard een indicatie dat er ergens een lekkage is. Dat wil echter niet altijd zeggen dat de lekkage zich ook altijd daar bevindt waar de vochtplek zit. Vocht kan zich namelijk verplaatsen en uiteindelijk op een andere plek door de muur of het plafond komen dan waar de lekkage is ontstaan. Een loodgietersbedrijf uit Rotterdam beschikt over doelgerichte gereedschappen waarmee ze snel kunnen bepalen waar de lekkage vandaan komt om deze vervolgens te verhelpen.

Waar moet je op letten?

Een lekkage vind meestal of plaats in ruimten waar veel leidingen doorheen lopen, of waar een kamer in contact staat met de buitenomgeving zoals het dak, de buitenmuren of de kelder. Met name bij platte daken kan water blijven liggen en dit vocht kan uiteindelijk onder het dakleer komen en verder naar beneden sijpelen. Dat kan grote gevolgen hebben omdat het vocht dan in contact kan komen met het onderliggende isolatiemateriaal wat daardoor kan gaan rotten en vervangen zal moeten worden.

Lekkages binnenshuis

Bij een lekkage in je huis zelf komt dit meestal door een defect aan je verwarmingssysteem. Een CV ketel kan na verloop van tijd gaan lekken of er kan een leiding kapot gaan in je vloerverwarming of in de wateraanvoer naar de radiatoren. Deze lekkages treden veelal op bij extreme weersveranderingen zoals plotselinge vorst. Leidingen krimpen bij kou en dat kan een scheur in de leiding opleveren. Ook achterstallig onderhoud kan een reden zijn waardoor een lekkage kan optreden wanneer je de verwarming inschakelt na deze een lange tijd niet gebruikt te hebben.

Diensten loodgieters Rotterdam

Loodgieters in Rotterdam bieden diverse diensten aan die variëren van spoedhulp bij een plotseling gesprongen leiding tot het ontstoppen van een afvoer of de aanleg van een nieuwe leiding. De meeste loodgietersbedrijven hebben goed opgeleid personeel dat vaak al jarenlange ervaring heeft. Twijfel je toch over een bedrijf, probeer dan op internet een aantal reviews te vinden waarin je de ervaring van mensen kunt lezen.

Hoe voorkom je een gootsteen verstopping?

Om dit artikel bespreken we de mogelijkheden om verstoppingen te voorkomen. Er zijn veel manieren om de loodgieter buiten de deur te houden en om kosten te besparen. Hieronder lees je hoe je ons als loodgieters niet nodig hebt.

Vaatwastabletten
Wist je dat 9 op de 10 verstoppingen in de gootsteen worden veroorzaakt door vaatwastabletten? De vaatwasser is vaak aangesloten op dezelfde afvoer als de gootsteen. En iedereen was tegenwoordig in de eco-stand (want dat is lekker goedkoop) maar vergeet daarbij dat je kouder wast. Het blokje kan daardoor soms niet helemaal oplossen. En bij het spoelen en het wegpompen van het vieze water, wordt het blokje in de afvoer gepompt. En daar kan het op termijn voor verstoppingen zorgen. Het vuil kan zich ophopen bij zo’n blokje. Het blijft vaak hangen in hoeken van de leidingen. En op termijn krijg je daardoor verstoppingen.

Zet eens wat vaker de hete kraan aan
Door bijvoorbeeld maandelijks de kraan eens wat langer te laten lopen met heet water, voorkom je dat vuil, zeepresten, vaatwastabletten etc. zich kunnen ophopen. Door de hete kraan te laten lopen, spoel je langzaam alle zooi weg. Zet de kraan even 10 minuten vol open. Dat kan op termijn veel leed schelen. Want als het nog lekker doorloopt, kan je ook makkelijker het vuil wegkrijgen. Loopt het water al heel slecht weg, dan kun je dat met die trucje vaak niet doorkomen.

Die haren he, altijd weer die haren
Vergeet niet wekelijks, vaker als nodig, om de haren uit het afvoerputje te halen. Aan haren blijft zooi hangen. Als die haren in de afvoer terecht komen, dan spoelen ze moeilijk weg. En zeepresten, vet en andere smerige dingen hechten zich makkelijk aan die haren. Het is het startschot van een verstopping. Wees daar dus alert op en haal zo vaak als je kunt de haren weg uit het afvoerputje van je douche of bad.

Giet geen heet vet door de gootsteen
Als vet heet is, dan is het heel vloeibaar. Maar zodra het afkoelt en stolt, dan kan er plots een verstopping ontstaan. Een klein beetje “jus” kan geen kwaad. Maar een hele pan kan al heel snel heel fout gaan. Vergeet het dan niet met heet water door te spoelen. En laat zeker niet hele frituurpannen leeglopen in de afvoer. Als het heet is loopt het goed weg, maar gaandeweg in de leiding, stolt het. Zelfs heet water koelt heel snel af in de afvoer omdat die koud is en omdat een afvoer vaak tientallen meters is voordat het uitkomt in de riolering, moet je daar echt voorzichtig mee zijn. Sterker nog, laat nooit frietuurvet in de gootsteen lopen of wc. Dat gaat bijna altijd mis. Vang het op in de oude verpakking waar het uitkomt en lever het weer in bij de milieustraat hier in de gemeente Rotterdam of waar in Nederland je ook woont.